Школярів Буковини навчили надавати першу домедичну допомогу

Викладачі Буковинського державного медичного університету в смт. Лужани Кіцманського району організували акцію «Перша долікарська допомога при кровотечах, переломах та серцево-легенева реанімація» для вчителів і старшокласників 9–11 класів середньої школи

Мета акції полягала в ознайомленні школярів та вчителів з основними правилами, принципами та методами надання першої долікарської допомоги.

Доцент кафедри внутрішньої медицини Оксана ОЛІНИК розповіла школярам основні випадки, коли можуть знадобитися навики надання першої домедичної допомоги, хто саме її може проводити та як це правильно зробити. Після цього вона продемонструвала учасникам акції на практиці, як проводити серцево-легеневу реанімацію.

Також учням було запропоновано застосувати отримані знання на практиці. Спочатку вони поводилися з манекеном невпевнено, остерігаючись натискати на грудну клітину, однак під патронатом Оксани ОЛІНИК швидко освоїлися і впоралися із завданням. До школярів згодом приєдналися і їхні викладачі.

Як допомогти людині при кровотечах та переломах розповів Олег ХОМКО, доцент кафедри догляду за хворими вищої медсестринської освіти. Він детально зупинився на видах кровотеч, як необхідно правильно накладати джгут та за допомогою яких підручних засобах її можна зупинити. 

Старшокласники та педагогічний колектив школи висловили впевненність, що здобуті знання стануть їм у нагоді.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді