Невдовзі розпочнеться акредитація наркологічних клінік

В Міністерстві охорони здоров’я України пройшло засідання міжвідомчої робочої групи з питань удосконалення наркологічної допомоги в Україні

Робоча група працює над запровадженням комплексної системи лікування та реабілітації наркозалежних, поліпшенням результативності роботи наркологічної служби.

Голова громадської ради при МОЗ Роман СТУПНИЦЬКИЙ наголосив, що лікування наркозалежності потребує лікування  як хронічної, а не гострої хвороби, адже пацієнт має пройти все етапи якісно:

  • детоксикацію;
  • реабілітацію;
  • ресоціалізацію
  • соціальний супровід під час повернення до здорового способу життя.

Замісна метадонова терапія застосовуватиметься при опіумній наркоманії.

На думку голови громадської ради, в першу чергу необхідно розробити і запровадити стандарти надання наркологічної допомоги в лікувально-реабілітаційних закладах, потім провести їх акредитацію. «Слід більш прискіпливо поставитися до існування приватних наркологічних клінік, які часто перетворюються на осередки легального продажу наркотиків. Необхідно також вивчити які з методик реабілітації можуть бути найбільш ефективними та прийнятними для впровадження в Україні, а також приділити увагу підготовці вузькопрофільних спеціалістів для роботи із залежними людьми», — зауважив він.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді