Розпочалась акція «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок»

Головна мета акції — привернути увагу жінок до профілактичних обстежень задля раннього виявлення патологій та своєчасного лікування

На Львовщині 6 жовтня стартувала щорічна акція «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок», яка триватиме до 20 жовтня. Головна мета акції — привернути увагу жінок до профілактичних обстежень задля раннього виявлення патологій та своєчасного лікування.  

Рак шийки матки займає на Львовщині одне з перших місць в структурі смертності на рак серед жінок, а рак молочної залози посідає в Україні та Львівській області перше місце в структурі захворюваності.

На думку Ігоря КОВАЛЬЧУКА, головного лікаря Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру, близько 20% жінок звертаються до онкологів із захворюваннями рака шийки матки у ІІІ та ІV стадіях, хоча цей тип є візуальним і доступним для діагностики.

Щороку понад 90% пацієнток з раком грудних залоз та шийки матки у Львівській області отримують комплексне лікування (хірургічне, хіміотерапевтичне, променеве), на ранніх стадіях захворювання вистачає органоощадного оперативного втручання та локальної променевої терапії.

Минулого року під час акції протягом двох тижнів обстежили понад 50 тисяч жінок з області. Діагностовано 2234 патологічних станів, на диспансерний облік взято 1584 жінки з патологією грудної залози. Цитологічно рак шийки матки виявили у 32 жінок, підозру на рак — у 45, передраковий стан — у 85 жінок.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86921

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді