Уряд продовжив строк верифікації неповнолітніх пацієнтів в ЕСОЗ

Відповідно до рішення КМУ термін проходження верифікації пацієнтів молодших за 18 років продовжено до 1 лютого 2025 року

Із 01.10.2024 НСЗУ продовжила виплачувати закладам первинної медичної допомоги кошти за задекларованих пацієнтів, молодших за 18 років, які не пройшли верифікацію, зокрема й через відсутність ІПН.

Цифрові навички у роботі медпрацівника — навчальна програма

Проєкт змін ініціювало МОЗ та узгодило з Мінфіном, а відповідне рішення затвердив КМУ постановою від 01.10.2024 № 1126. Цим документом посадовці внесли зміни до постанови КМУ «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році» від 22.12.2023 № 1394 (далі — Постанова № 1394). Зокрема, КМУ продовжив до 01.02.2025 строк здійснення верифікації пацієнтів віком до 18 років, що подали декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу.

Заходи з верифікації даних проводять для того, щоб забезпечити актуальність та достовірність даних пацієнтів в електронній системі охорони здоровʼя (далі — ЕСОЗ). Наразі верифікація відбувається через обмін даними ЕСОЗ із Державним реєстром фізичних осіб — платників податків (ДРФО) та Державним реєстром актів цивільного стану громадян (ДРАЦСГ). Це дає змогу поліпшити якість даних у системі й мінімізувати проблеми, повʼязані з пошуком пацієнта й виявленням некоректних записів.

Заклади первинної медичної допомоги мають необхідну інформацію та покроковий алгоритм дій для того, щоб верифікувати пацієнтів зі статусом «Неуспішна верифікація» й уникнути застосування нульового коефіцієнта за обслуговування такого пацієнта. Якщо лікар уносить зміни до запису про пацієнта, подавати нову декларацію про вибір сімейного лікаря, педіатра чи терапевта або її переукладати не потрібно.

Зміни до Постанови № 1394 чинні з 01.10.2024, тож заклади первинної медичної допомоги своєчасно отримають оплати за неповнолітніх пацієнтів незалежно від статусу верифікації.

За матеріалами МОЗ та Експертус Медзаклад

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як працює електронна система охорони здоров'я

З'ясуйте зі статті, які можливості забезпечує медзакладам і пацієнтам електронна система охорони здоров'я, які заклади мають там зареєструватися та які технічні вимоги до електронних медичних інформаційних систем
37510

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
2407

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді