МОЗ почало формувати наглядову раду ДП «Медичні закупівлі України»

Наглядова рада є ключовим органом управління, який виконуватиме функції контролю за стабільністю діяльності підприємства та допомагатиме тримати стійкість в умовах невизначеності, наголосило МОЗ

МОЗ почало формувати наглядову раду ДП «Медичні закупівлі України»

МОЗ наказом від 09.08.2024 № 1403 (далі — Наказ № 1403) розпочало процес відбору незалежних членів наглядової ради державного підприємства «Медичні закупівлі України» (далі — МЗУ).

Юридичний супровід роботи медзакладу: прораховуємо ризики

Наказ № 1403 затвердив положення та склад комісії (номінаційного комітету) з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради МЗУ.  

Наглядова рада МЗУ має бути сформована до кінця поточного року і до її складу увійдуть пʼять осіб. Три незалежні члени, що обиратимуться на конкурсній основі за підтримки міжнародної рекрутингової агенції, та два члени – представники держави зі сфери охорони здоровʼя, що будуть визначені МОЗ. 

Обиратиме претендентів номінаційний комітет, до якого входять представники уряду, зокрема МОЗ та Мінекономіки, а також міжнародні організації: Агентство США з міжнародного розвитку USAID, Представництво Європейського Союзу в Україні, Група Світового банку та Бюро Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ)  в Україні.  

Раніше ВРУ уточнила, яким має бути склад наглядових рад закладів охорони здоров'я.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді