Уряд виділив 100 млн грн на відновлення «Охматдиту»

КМУ ухвалив виділити 100 млн грн на першочергові роботи з відновлення НДСЛ «Охматдит» та ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України»

Уряд виділив 100 млн грн на відновлення «Охматдиту»

КМУ ухвалив постанову «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення невідкладних (першочергових) робіт з відновлення зруйнованих (пошкоджених) будівель Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» та державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України» від 09.07.2024 № 799 (далі — Постанова).

Грантова підтримка ЗОЗ: короткий курс для початківця

Постанова передбачає виділення 100 млн грн на першочергове відновлення «Охматдиту» та Центру дитячої кардіології і кардіохірургії, які постраждали внаслідок російського ракетного обстрілу 08.07.2024. Мінфіну КМУ доручив здійснити видатки на безповоротній основі за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Крім того, КМУ доручив МОЗ:

  • затвердити у тижневий строк перелік прогнозованих витрат на першочергове відновлення зазначених ЗОЗ;
  • до 27.12.2024 подати Міністерству економіки, Міністерству фінансів та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з Постановою.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансування БПР медичних працівників — 2024

Як держава фінансуватиме безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоров’я у 2024 році? Чи змінився розмір відшкодування з минулого року, і хто може на нього розраховувати? Читайте про це у статті
2329

Енергоефективність медзакладу: як підвищити

Одна з найбільших статей витрат ЗОЗ — витрати на енергоносії. В умовах воєнного стану економія бюджету медустанови особливо актуальна. Як підвищити енергоефективність медзакладу, читайте у статті
4943

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді