У Львові розпочались дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету

Протягом 3–17 листопада в закладах охорони здоров’я Львова та області пройде акція «Дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету»

Акція проходить на Львівщині вже протягом восьми років. Минулого року на цукровий діабет було обстежено понад 72 тисячі мешканців, з них виявлено хворих — 577 осіб.

Мета акції — знизити рівень захворюваності населення, зменшити кількість ускладнень (сліпота, ампутації, хронічна ниркової недостатність), а також витрат на лікування та соціальне забезпечення.

Головний лікар Львівського обласного ендокринологічного диспансеру Юрій ВЕНДЗИЛОВИЧ доповів, що 1 жовтня 2013 року в Львівській області налічувалося 61 тисяча хворих, понад 32 тисячі осіб з них отримують таблетовані цукрознижуючі препарати, 10 тисяч потребують постійної інсулінозамісної терапії. На кінець поточного року очікують, що кількість хворих зросте до 63 тисяч осіб.

В Україні станом на 1 січня 2014 року зареєстровано 1 380 047 хворих на цукровий діабет, проте кількість людей, які не проходили обстеження, перевищує цей показник у 3–4 рази. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
86928

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді