БПР для медсестер: МОЗ анонсувало, скільки балів треба набирати за рік

МОЗ розповіло, скільки балів БПР треба буде набирати медичним сестрам, фармацевтам та іншим працівникам сфери охорони здоров’я та якими будуть критерії нарахування балів

МОЗ наказом від 20.02.2024 № 281 запустило електронну систему забезпечення безперервного професійного розвитку (далі — БПР) працівників сфери охорони здоров’я. А 09.05.2024 відбулася онлайн-презентація електронної системи забезпечення БПР для провайдерів. Представникам Експертус Охорона здоров'я та іншим учасникам події МОЗ надало письмові відповіді на запитання, які не встигли опрацювати під час зустрічі. Серед них і запитання про бали БПР для медичних сестер і фармацевтів.

На запитання щодо критеріїв нарахування балів БПР медичним сестрам, фармацевтам та іншим працівникам сфери охорони здоров’я та їх річної кількості МОЗ відповіло:

«Передбачатимуться єдині для всіх груп працівників сфери охорони здоров'я підходи до нарахування балів за проходження певних видів заходів БПР. Критерії нарахування балів міститимуться у додатку до Порядку атестації професіоналів та фахівців у сфері охорони здоров'я. Тобто, за однаковий вид заходу БПР нараховуватиметься така кількість балів, яка визначена у цьому додатку, незалежно від того, до якої групи відноситься працівник сфери охорони здоров'я.

Проте, буде відрізнятися річний мінімум накопичення балів БПР:

  • 50 балів для лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров'я (рівень магістра),
  • 30 балів — для медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров'я (рівень бакалавра, молодшого бакалавра та фахового молодшого бакалавра)».

Офіційних критеріїв нарахування балів БПР для медичних сестер, фармацевтів та інших фахівців у сфері охорони здоров'я станом на дату публікації цієї новини МОЗ не затвердило.

Реєструйтеся на два безплатні вебінари про БПР для медичних сестер.

За інформацією МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що відомо про електронну систему БПР

Що таке електронна система БПР, для кого і коли її впроваджуватимуть? Хто буде надавати освітні послуги через електронну систему БПР? Читайте про це в статті
4610

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді