У МОЗ обговорили атестацію медичних працівників з огляду на впровадження самоврядування в медичній сфері

25 грудня у Міністерстві охорони здоров’я України відбувся експертний круглий стіл на тему «Атестація медичних працівників: зміни підходів з огляду на подальше впровадження самоврядування в медичній сфері»

До заходу долучилися представники Міністерства охорони здоров’я України, Департаментів охорони здоров’я КМДА та КОДА, члени профспілок медичних працівників, керівники профільних медичних організацій, практикуючі лікарі, юристи та інші.

До учасників ыз вітальним словом звернулась заступник Міністра охорони здоров'я України Наталія ЛІСНЕВСЬКА, яка висловила сподівання, що за результатами дискусії будуть проведені відповідні заходи задля реформування медичної галузі.

Експерти Стратегічної дорадчої групи при МОЗ Володимир КУРПІТА, Андрій ГУК, Олег ПЕТРЕНКО та Роман ФІЩУК презентували пропозиції щодо створення нової системи охорони здоров'я та впровадження самоврядування в медичній сфері.

Володимир КУРПІТА доповів учасникам про виконану роботу Стратегічної дорадчої групи:

  • опрацьовано понад 45 звітів;
  • досліджено результати реалізації пілотних проектів в регіонах;
  • запропоновано бачення реформування медичної системи України.

На його думку, реформування медичної системи України має відбуватися за такими пунктами:

  • створення інституту громадського здоров’я;
  • фінансування та управління галуззю, кадрової політики;
  • запровадження професійного менеджменту;
  • переходу до європейських стандартів регулювання тощо.

Член правління Асоціації стоматологів України, професор кафедри ортопедичної стоматології Львівського національного університету ім. Д. Галицького Ярослав ЗАБЛОЦЬКИЙ виступив із доповіддю щодо міжнародного досвіду у сфері дипломної та безперервної освіти працівників медичної галузі та варіантів впровадження аналогічних підходів в Україні.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді