Уряд створює резерв медиків для роботи на деокупованих територіях

В Україні запрацює інформаційна система «Резерв працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях України»

Уряд створює резерв медиків для роботи на деокупованих територіях

Уряд вирішив забезпечити медичні заклади державної та комунальної форм власності, які відновлять роботу на деокупованих територіях, лікарями та медсестрами/медбратами. Для створення резерву медиків запрацює інформаційна система «Резерв працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях України» (далі — Система). Про це повідомило МОЗ.

12 нових нормативних документів у жовтні

Кожен зареєстрований медик у Системі матиме особистий кабінет і зможе обмінюватися документами та інформацією з іншими користувачами. 

Система взаємодіятиме з іншими інформаційними системами та державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Єдиною державною електронною базою з питань освіти. У ній також міститиметься інформація про потребу в медпрацівниках на тимчасово окупованих територіях у разі їх деокупації.

Власником Системи, зокрема її програмного забезпечення, є держава в особі МОЗ. Обробка і захист інформації, що міститиме Система, здійснюватиметься відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах та про захист персональних даних.

Раніше Уряд розширив повноваження НСЗУ для моніторингу медзакладів щодо виконання договорів.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36962

Відпустки медичних працівників

Відпустки медичних працівників через професійні особливості викликають багато запитань у відділу кадрів медичного закладу. Розкажемо, як правильно надати відпустку та які документи оформити
92359

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді