На рахунках лікарень наразі залишки коштів 23,5 млрд грн — голова НСЗУ Наталія Гусак

Майже в кожному медзакладі є можливість провести модернізацію палат, аби пацієнти проходили лікування у комфортних умовах. На цьому наголосила Наталія Гусак

Залишки коштів на рахунках лікарень становлять 23,5 млрд грн — голова НСЗУ Наталія Гусак

На селекторній нараді з головами обласних і Київської міської військових адміністрацій голова НСЗУ Наталія Гусак наголосила, що майже в кожному медзакладі наразі є можливість провести модернізацію палат, аби пацієнти проходили лікування у комфортних умовах. Адже залишки коштів на рахунках лікарень становлять 23,5 млрд грн.

Приватна медична практика: як убезпечити свій бізнес

Що стосується медзакладів, яким брає коштів на модернізацію із власного бюджету, їхнє керівництво має звернутися за допомогою до місцевої влади. Міністрохорони здоров'я України Віктор Ляшко пояснив:

«Бюджети громад наразі суттєво зросли через значні суми ПДФО, що забезпечуються відрахуваннями із грошового забезпечення військовослужбовців. Їх відповідальність – витрачати ці кошти раціонально. Пріоритети витрат місцевих бюджетів – це про справжнє ставлення громади до своїх героїв. Дякувати військовим слід не бруківкою, а якісною реабілітацією в сучасних умовах».

Раніше МОЗ зазначило, що кожна кластерна лікарня повинна мати сучасне безбарʼєрне відділення реабілітації.

За матеріалами сайту КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді