Уряд затвердив строки перевірки списків військовозобов’язаних і їх бронювання

Набрали чинності нові строки тривалості процесу бронювання працівників

Уряд затвердив строки перевірки списків військовозобов’язаних і їх бронювання

Уряд врахував зауваження роботодавців щодо тривалості процесу бронювання працівників і вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, затвердженого постановою КМУ від 27.01.2023 № 76 (далі — Порядок № 76). Нововведення набрали чинності 2 травня (постанова КМУ від 28.04.2023 № 400).

Преміювання персоналу за виконання показників якості: тренінг

Відтепер Порядок № 76 передбачає, що підприємства, установи і організації, які виробляють товари, виконують роботи і надають послуги, необхідні для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань, можуть подавати списки військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, не лише до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво ЗСУ, іншими військовими формуваннями, а й до СБУ.

В абзаці 1 пункту 7 Порядку №76 зазначено:

"Підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, подають список до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво Збройними Силами, іншими військовими формуваннями, утвореними відповідно до законів України, до СБУ в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому".

Своєю чергою, орган державної влади, інший держорган, який встановив (довів) мобілізаційне завдання (замовлення), перевіряє наданий список й обґрунтування до нього та подає його на погодження Генштабу ЗСУ (СБУ, Службі зовнішньої розвідки) у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку (абз. 9 п. 6 Порядку № 76).

Далі списки потрапляють до Мінекономіки. Міністерство приймає рішення про бронювання військовозобов’язаних у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списків, перевірених і погоджених Генштабом ЗСУ (СБУ, Службою зовнішньої розвідки) (абз. 1 п. 10 Порядку № 76).

Урешті, територіальний центр комплектування та соціальної підтримки має так само п’ять робочих днів, щоб зарахувати його військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на підставі рішення Мінекономіки (абз. 7 п. 11 Порядку № 76).

Раніше Кабмін схвалив законопроєкт щодо верифікації відомостей про пацієнтів.

За матеріалом Експертус Медзаклад

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді