МОЗ відновлює акредитацію закладів охорони здоров’я

Зміни, що дозволяють МОЗ відновити актедитацію, набрали чинності 28 квітня 2023 року

МОЗ відновлює акредитацію закладів охорони здоров’я

Нова редакція Постанови КМУ «Про затвердження Порядку акредитації закладу охорони здоров’я» від 15.07.1997 № 765 передбачає, що акредитації не підлягають лише ті медзаклади, які розташовані в зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях. Акредитаційний сертифікат медзакладів, строк дії якого закінчився у період воєнного стану або за три місяці до його введення, продовжує діяти 12 місяців з визначеної дати припинення бойових дій на відповідних територіях.

Базова медична документація ЗОЗ

Нагадуємо, що перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією (далі — Перелік № 309), затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 і регулярно оновлюється. Минулого року такий перелік територій визначав наказ Мінреінтеграції від 25.04.2022 № 75.

Отже, якщо територію, на якій розташований ваш заклад, Мінреінтеграції виключило з Переліку № 309, наприклад, 17 лютого 2023 року, акредитаційний сертифікат діятиме до 17 лютого 2024 року. Відповідно, за цей час і слід акредитуватися. А от медзаклади, що працюють у регіонах, які не входять до зони автивних бойових дій із 2022 року, можуть лишитися з простроченими акредитаційними сертифікати вже цьогоріч. Тож радимо починати готуватися до акредитації вже зараз.

За матеріалом Експертус Медзаклад

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Особливо небезпечні інфекції: стандарти дій медичного персоналу

Отримати додаткові бали під час акредитації закладу головній медичній сестрі допоможе належним чином підготовлений план дій у разі виявлення пацієнтів з особливо небезпечними інфекціями. Розробити всю необхідну документацію за темою удвічі легше, скориставшись прикладом
69044

Акредитація: використання ліків

Процеси використання ліків під час акредитації медзакладу контролюють шляхом перевірки документації, внутрішніх наказів та роботи персоналу. Будьте у всеозброєнні та дізнайтеся, що саме потрібно підготувати, щоб успішно пройти акредитацію.
4847

Внутрішньовенне краплинне введення лікарських засобів дитині

Скачайте алгоритм внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів, дізнайтеся про важливі правила техніки проведення процедури, а також перегляньте перелік оснащення для виконання маніпуляції дитині.
15135

Санітарно-епідемічне благополуччя — що перевіряють під час акредитації медзакладу?

Санітарно-епідемічне благополуччя включає дуже багато точок контролю — документація, організація навчання персоналу, профілактичні заходи, тестування персоналу тощо. Ми систематизували все, що контролюють під час перевірки, щоб ви могли на 100% підготуватися.
8716

Кадрові документи для акредитації медзакладу: повний перелік

Акредитація медзакладу — випробування не так на міцність, як на організованість і завбачливість. Документи з кадрових питань перевіряють особливо прискіпливо, а їх кількість та різноманіття майже шокують. Дізнайтеся, які саме документи потрібно підготувати та які кадрові питання варто залагодити вже зараз.
11674

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді