Обласна та місцева влада повинні спільно формувати спроможну мережу ЗОЗ — Віктор Ляшко

Формування спроможної мережі медзакладів — це спільне завдання представників обласних, місцевих та селищних рад. На цьому наголошують в МОЗ

Обласна та місцева влада повинні спільно формувати спроможну мережу ЗОЗ — Віктор Ляшко

Пріоритетне завдання для них — забезпечити пацієнтів якісними, доступними та безоплатними медичними послугами. Для цього слід проаналізувати всі наявні прогалини, випадки неефективного менеджменту, дефіциту обладнання чи кадрових ресурсів під час формування госпітальних округів. Про це міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив під час засідання госпітальної ради Чернігівщини.

Формування спроможної мережі ЗОЗ

Віктор Ляшко зауважив:

«Системний діалог з місцевою владою — запорука успішної реформи. Лічені дні залишились у обласних військових адміністрації до кінця терміну подачі проєкту мережі спроможних медзакладів та планів їх розвитку на три роки. Далі ми почнемо їх розгляд в міністерстві та винесемо на публічне обговорення з участю місцевої влади та народних депутатів. Всі проєкти мають враховувати регіональні особливості таким чином, щоб найкращим чином забезпечити надання якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги пацієнтам на всіх рівнях — від сімейного лікаря до вузькоспеціалізованої допомоги. В центрі нашої уваги — пацієнт, його життя та здоров’я».

Також міністр наголосив, що медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі лікарень, продовжать свою роботу та зможуть і надалі укладати контракти із Національною службою здоров’я за програмою медичних гарантій.

Нагадуємо, в Україні триває інфраструктурний етап медреформи. Тож журнал "Управління закладом охорони здоров'я" підготував тест, щоб допомогти вам з'ясувати, чи знаєте ви все необхідне про формування спроможної мережі медичних закладів на основі госпітальних округів.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Програма підвищення кваліфікації у Вищій школі БПР «Правова освіта медпрацівників: як захиститися від конфліктів, штрафів та суду»

Після навчання знатимете, у яких випадках закон на вашому боці і почуватиметеся впевнено під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів
4626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді