Чи існує ліміт на безоплатні послуги за Програмою медичних гарантій: роз'яснення МОЗ

Чи є ліміт на кількість безоплатних послуг за ПМГ для пацієнтів комунальних, приватних ЗОЗ та лікарів-ФОП?

Чи існує ліміт на безоплатні послуги за Програмою медичних гарантій: роз'яснення МОЗ

Програма медичних гарантій передбачає, що пацієнт може безоплатно отримати медичну послугу у будь-якому медичному закладі, що має договір з НСЗУ, незалежно від форми власності та місця його знаходження (за надані послуги сплачує держава). Та чи існує ліміт на кількість безоплатних послуг для пацієнтів? Про це розповіли в МОЗ.

Програма медичних гарантій — 2023

МОЗ наголошує:

"Лімітів на надання безоплатних послуг як у комунальних, так і в приватних медичних закладах, які надають ці послуги за договором з НСЗУ, не існує.Пацієнт має право звертатись до свого сімейного лікаря стільки, скільки необхідно за станом здоров’я. Також немає лімітів на кількість обстежень чи аналізів. Необхідність проведення того чи іншого обстеження визначає сімейний лікар, відповідно до стану здоров’я пацієнта/ки".

Раніше повідомлялося, що НСЗУ скоригувала фактичну вартість медпослуг за пакетами за І квартал 2023 року.

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Вимірювання артеріального тиску: алгоритм

Скачайте алгоритм вимірювання артеріального тиску. Документ стане у пригоді медсестрі в щоденній роботі з пацієнтами й під час підготовки локальних документів
50620

Радіаційна загроза: як підготуватися й уберегтися

26 квітня — річниця техногенної екологічно-гуманітарної катастрофи на Чорнобильській АЕС. З'ясуйте, як підготуватися до можливої радіаційної аварії, які існують ризики й протипоказання йодної профілактики?
3457

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
6876

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді