Неподання статистичних звітів може бути підставою для перевірки — МОЗ

Не подали статистичні звіти — чекайте на перевірку. Про це повідомили в МОЗ

Неподання статистичних звітів може бути підставою для перевірки — МОЗ

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер на робочій зустрічі 3 лютого обговорили проблемні питання, що стосуються подання статистичної звітності ЗОЗ і ФОП, які мають ліцензію на медпрактику.

Військовий облік: 10 ключових змін для роботодавців

Згідно з ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з медичної практики, ліцензіати зобов’язані збирати і подавати статистичні звіти. Коректні та своєчасно подані дані — важливий інструмент контролю стандартів надання медичних послуг. Вони слугують основою для формування кадрового медичного резерву, роботи над програмою медичних гарантій, довгострокового планування роботи галузі в цілому. Особливої актуальності ці дані набули під час війни. 

Якщо суб’єкт систематично не подає статистичні звіти, маємо підставу для перевірки його діяльності та вжиття відповідних заходів. Оскільки це кваліфікується як порушення законодавства і ліцензійних умов провадження медичної практики.

УВАГА! Виняток — суб’єкти, що розміщені на територіях, де тривають активні бойові дії.

МОЗ планує ініціювати зміни до законодавства, які дозволять призупиняти дію ліцензії на підставі порівняння даних, зазначених у ліцензійному реєстрі, та інформації про подані щорічні статистичні звіти.

Раніше у ДРС дали роз'яснення, чи будуть планові перевірки у 2023 році в умовах воєнного стану.

За матеріалами "Експертус Медзаклад"

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді