До якого віку можна вакцинуватися від ротавірусу: роз'яснення від МОЗ

Про особливості вакцинації проти ротавірусу в Україні розповіли в МОЗ

За інформацією від МОЗ, в Україні наразі зареєстровані дві вакцини проти ротавірусної інфекції. Ці вакцини оральні і призначені для імунізації маленьких дітей перших місяців життя.

Нові вимоги до інфекційного контролю: пройти курс

За даними Центру громадського здоров'я, ротавірусна інфекція — це хвороба, що є найчастішою причиною тяжкої діареї, нерідко смертельної, особливо у немовлят і маленьких дітей. Тож вакцинація проти неї є вкрай важливою. Щеплення від ротавірусу не входить до календаря щеплень в Україні, проте є рекомендованим (батьки можуть його зробити власним коштом). 

Як уже зазначалося, в Україні наразі зареєстровано дві вакцини проти ротавірусної інфекції. До якого віку можна вакцинуватися від ротавірусу?

  • Перша вакцина передбачає дві дози у віці від 6 до 24 тижнів. Інтервал між застосуванням першої і другої дози повинен бути не менше 4 тижнів.
  • Друга вакцина передбачає три дози у віці від 6 до 32 тижнів. Першу дозу цієї вакцини можна вводити не пізніше 12 тижнів. Інтервал між застосуванням доз має бути не менше 4 тижнів.

До якого віку можна вакцинуватися від ротавірусу: роз'яснення від МОЗ

Детальніше щодо вакцинації дитини варто консультуватися з педіатром чи сімейним лікарем.

Раніше у МОЗ розповіли, як отримати щеплення переселенцям.

За матеріалами соцмереж МОЗ

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87067

Програма підвищення кваліфікації «Нові вимоги до інфекційного контролю: від ВІК до утилізації відходів» — 30 балів БПР

Пройдіть онлайн-інтенсив Вищої школи головної медсестри, щоб упевнитися, що дотримуєтеся всіх вимог законодавства і нових правил щодо організації інфекійного котролю
3591

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді