Уряд вніс зміни до Нацпереліку 2023: вартість більшої кількості ліків буде покриватися з бюджету

Розширено перелік лікарських засобів, вартість яких покривається з бюджету в межах Програми медичних гарантій 2023: постанова Уряду

nac_pertelik.png

6 січня на засіданні Кабінету Міністрів України була прийнята постанова «Про внесення змін до Національного переліку основних лікарських засобів» №18. Вона розширює Національний перелік основних лікарських засобів новими препаратами.

Програма медичних гарантій — 2023

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив:

«Ми маємо робити все від нас залежне, аби підтримати наших громадян кожен на своєму фронті. Для мене як для міністра охорони здоров’я важливо, аби пацієнти мали якомога кращий доступ до необхідної їм медичної допомоги. Уряд прийняттям сьогоднішньої постанови робить велику справу в цьому напрямі. Тепер ліків, які заклади охорони здоров'я зможуть закуповувати коштом державного та місцевих бюджетів, стане більше, а отже більше пацієнтів зможуть безоплатно їх отримати».

Ознайомтеся зі зімнами до Національного переліку основних лікарських засобів, які регламентуються Постановою Уряду №18 від 6 січня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Уряд ухвалив Програму медичних гарантій — 2023.

 

За матеріалами сайту МОЗ

 

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5086

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді