Уряд ухвалив Програму медичних гарантій — 2023

Уряд ухвалив порядок реалізації Програми медичних гарантій (ПМГ) на 2023 рік.

PMG.jpg

Кабмін ухвалив порядок реалізації Програми медичних гарантій (ПМГ) на 2023 рік (постанова КМУ «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2023 році» від 27.12.2022 № 1464).

Програма медичних гарантій — 2023

Нова програма медгарантій буде інтегрована у військові реалії та більше фокусуватиметься на потребах пацієнтів, спричинених війною. 

Загалом бюджет ПМГ-2023 становитиме понад 142 млрд грн. Із них 4,7 млн грн держава виділить на реімбурсацію лікарських засобів. 

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, війна, безумовно, внесла свої корективи у фінансування медичної системи. Бюджет на 2023 рік — це бюджет оборони. Однак навіть за цієї умови тарифи в ПМГ-2023 не зменшені, а деякі вдалося збільшити. Програма «Доступні ліки» продовжить розширюватися. До неї увійдуть імуносупресивні препарати, тест-смужки для інсулінозалежних та знеболювальні для паліативних хворих. Медзаклади на окупованих територіях і в зоні бойових дій отримуватимуть оплати за окремими пакетами.

Загалом у ПМГ-2023 передбачено 39 пакетів медичних послуг.

За матеріалом "Експертус Медзаклад"

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5894

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді