Лікарям та вчителям залишають право виходу на пенсію зі стажем у 25 років

Олексій ЗАРУДНИЙ: «Лікарі, вчителі, які на 1 квітня 2015 року відпрацювали 25 років, можуть у будь-який момент після звільнення з роботи скористатися правом і призначити пенсію за вислугою років»

Нещодавно парламент прийняв зміни до законодавства щодо правил нарахування пенсій, але лікарів та вчителів вони не стосуються. Як і раніше, ці працівники зі стажем у 25 років можуть вийти на пенсію в будь-який момент.

«Умови призначення пенсій за вислугу років у частині тривалості раніше набутого спеціального стажу залишаються незмінними. Приміром, лікарі, вчителі, які на 1 квітня 2015 року відпрацювали 25 років, можуть у будь-який момент після звільнення з роботи скористатися правом і призначити пенсію за вислугою років», — підкреслив голова Пенсійного фонду України Олексі ЗАРУДНИЙ.

На початку місяця Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України про пенсійне забезпечення, який обмежує пенсійні виплати працюючим пенсіонерам до 85%, проте не підвищує загальний пенсійний вік та не підвищує стаж для працівників шкідливих виробництв. Закон набирає чинності 1 квітня, термін його дії — до 1 січня 2016 року.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді