Запропоновано звільнити від призову завантажених медиків

Ольга БОГОМОЛЕЦЬ зазначила, що законопроект № 2145 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників)» дозволить надати медичним працівникам відстрочку від призову на строкову військову службу

Під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я депутати підтримали законопроект № 2145 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення порядку призову на військову службу медичних працівників)».

Голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я Ольга БОГОМОЛЕЦЬ зазначила, що зміни дозволять надати медичним працівникам відстрочку від призову на строкову військову службу. Єдина умова — повноцінне навантаження на місці роботи протягом усього періоду їхньої роботи за спеціальністю у сільській або міській місцевості.

Також було запропоновано, щоб медиків із обласних лікарень, де укомплектованість персоналу нижча за середній показник серед закладів охорони здоров’я України, призивали лише на добровільній основі.

Наразі відстрочка надається лише тим медичним працівникам, які працюють у сільській місцевості.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді