Зміни в законодавстві про охорону здоров'я за березень

Набрали чинності деякі нормативні акти, які регулюють діяльність сфери охорони здоров’я

1. 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» від 02.03.2015 № 217-VIII.

Закон передбачає додаткові видатки загального фонду державного бюджету Міністерству охорони здоров'я на забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру вартістю близько 400 мільйонів гривень (гемодіаліз, придбання цифрових мамографів, ультразвукових діагностичних приладів вітчизняного виробництва, лікування дитячої онкології).

2. 13 березня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» від 02.03.2015 № 212-VIII.

Зміни встановлюють, що до видатків, які здійснюються з бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об'єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, належать видатки на:

  • первинну медико-санітарну, амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну допомогу (лікарні широкого профілю, спеціалізовані медико-санітарні частини, пологові будинки, поліклініки і амбулаторії, загальні стоматологічні поліклініки, а також дільничні лікарні, медичні амбулаторії, фельдшерсько-акушерські та фельдшерські пункти, центри первинної медичної (медико-санітарної) допомоги);
  • інші державні програми медичної та санітарної допомоги (територіальні медичні об'єднання, центри медичної статистики, автопідприємства санітарного транспорту, інші програми та заходи).

3. 17 березня 2015 року набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України «Про затвердження Порядку транспортування вагітних, роділь та породіль в Україні» від 06.02.2015 № 51.

Порядок врегульовує відносини між медичними установами, що надають акушерсько-гінекологічну медичну допомогу, та пацієнтами (вагітними, роділлями та породіллями).

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді