Вакцинація проти COVID-19 може стати регулярною, — МОЗ

Це одна зі стратегій щодо щеплення проти COVID-19, які нині розробляє МОЗ. Про це сказав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко на пресланчі 21 січня

Вакцинація проти COVID-19 може стати регулярною, — МОЗ

За словами міністра, щеплення проти COVID-19 можуть робити щороку, як проти грипу, перед початком епідсезону.

Як оплачувати працю медперсоналу в 2022 році

«Усе буде залежати від мутацій коронавірусу. Можливо, перейдемо на вакцинацію, як під час грипу, коли ми знаємо, що хвилі переважно трапляються восени, жовтень—листопад, і кінець січня — початок лютого. Тому можливий варіант, що щеплення проти COVID-19 будемо робити у серпні—вересні. Маємо захист — і далі повторно у той самий період», — зазначив Ляшко.

Станом на 22 січня в Україні проти COVID-19 щепили 15 155 838 людей, з них отримали першу дозу — 15 155 836 людей, дві дози — 14 457 249 людей, додаткову дозу вакцини — 3 021 людина, а бустерну — 203 445 людей.

Раніше МОЗ відповіло на поширені запитання щодо вакцинації проти коронавірусної хвороби.

За матеріалами сайту Hromadske

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
10798

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8128

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді