Moderna готує вакцину, яка буде ефективна проти штаму COVID–19 «Омікрон»

UA RU
Новий штам COVID–19 B.1.1.529 отримав назву «Омікрон». ВООЗ визнала його таким, що викликає занепокоєння. Про початок роботи над вакциною проти нового штаму вже заявила американська компанія Moderna

Новий штам COVID–19 «Омікрон» викликає занепокоєння у ВООЗ. Moderna вже готує вакцину

✅✅✅ Як правильно вводити вакцини

Уперше про варіант «Омікрон» у ВООЗ повідомили 24 листопада. Його виявили у Південній Африці. Також новий штам B.1.1.529 зафіксували в Гонконзі, Ізраїлі, Бельгії, Німеччині, Великій Британії та Італії.

⚡ Як лікувати пацієнтів із COVID-19: ЗМІНИ

«Омікрон» має велику кількість мутацій в білку-«шипі» коронавірусу. За попередніми даними дослідників, це може мати такі наслідки:

  • погіршити ефективність вакцин проти COVID–19
  • підвищити ризик повторного зараження коронавірусом

Попри це, ВООЗ поки що не рекомендувала закривати кордони. Однак країни ЄС та США вже заборонили в’їзд туристам, які подорожують із країн півдня Африки (Ботсвана, Есватіні, Лесото, Мозамбік, Намібія, Південна Африка, Зімбабве). Саме там почав поширюватися новий штам коронавірусу.

Над вакциною проти «Омікрону» вже працює американська компанія Moderna. Її представники зазначили, що «бустерна доза дозволеної вакцини — єдина доступна на даний момент стратегія підвищення імунітету, що слабшає».

Moderna вивчає дві вакцини, які можна використати як бустерну дозу проти нового штаму. Вони містять мутації штамів «Бета» і «Дельта», які також присутні у штамі «Омікрон». Дані досліджень планують оприлюднити вже в найближчі тижні. Паралельно у компанії розробляють специфічний для «Омікрону» бустер.

Нагадаємо, Pfizer постачатиме Україні вакцини від COVID-19 у 2022 та 2023 роках.

За матеріалами сайту The Village

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5298

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
118659

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
12154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді