Клінічні випробування таблеток проти COVID-19 завершені достроково: результати

UA RU
Американська компанія Pfizer достроково завершила клінічні випробування таблеток проти COVID-19. Виробник заявляє, що вони знижують ризик смерті й госпіталізації серед вразливих дорослих пацієнтів на 89%

Як МОЗ змінює систему профілактики внутрішньолікарняних хвороб

Препарат назвали паксловід. Він призначений для людей похилого віку і тих, що мають вищий ризик важкого перебігу хвороби.

Pfizer заявила, що достроково припинила клінічні випробування лікарського засобу, оскільки початкові результати вже були дуже позитивні.

Компанія Pfizer презентувала таблетки проти коронавірусу з ефективністю 89%

⚡ Як рахувати години роботи з ковідними хворими для доплати до 300%?

Тепер компанія планує подати результати проміжних випробувань паксловіду до регуляторного органу з питань лікарських засобів США FDA — як частину програми для екстреного використання, яку вона розпочала минулого місяця.

Раніше таблетки проти COVID-19 розробили фармацевтичні компанії Merck Sharp & Dohme та Ridgeback Biotherapeutics (MSD). Вони називаються молнупіравір. За даними клінічних випробувань, він приблизно вдвічі знижує ризик госпіталізації та смерті внаслідок коронавірусу.

Першою у світі молнупіравір схвалила Британія. Вона замовила 250 тис. доз препарату Pfizer та 480 тис. доз Merck.

Таблетки від Pfizer діють за принципом інгібітора протеази, що блокує фермент, необхідний вірусу для розмноження. Таблетка Merck працює інакше — вносить помилку в генетичний код вірусу.

Нагадаємо, раніше КМУ виділив 1,6 млрд грн для розширення мережі закладів, які надають допомогу пацієнтам із COVID-19.

За матеріалами сайту ВВС News Україна

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
98477

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді