У регіонах удосконалять логістику пунктів щеплення та центрів масової вакцинації

UA RU
Про це під час онлайн-наради щодо вдосконалення роботи центрів вакцинації та пунктів щеплення в регіонах заявила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич

Виплати медпрацівникам за роботу, пов'язану з вакцинацією: вебінар

Оскільки епідемічна ситуація в Україні погіршується й різко зростає захворюваність на COVID-19, у регіонах потрібно створити максимально зручні умови для вакцинації людей.

У регіонах удосконалять логістику пунктів щеплення та центрів масової вакцинації

✅✅✅ Оснащення постійного пункту щеплення

Місцеві органи влади мають відпрацювати оптимальну логістику для охочих щепитися, зокрема:

  • облаштувати зони очікування
  • скоротити час очікування
  • унеможливити масове скупчення людей

Щоб уникнути скупчення, заступниця міністра пропонує розподіляти людей, які чекають на щеплення у «живій» черзі, та тих, які прийшли за попереднім записом.

«Потрібно віднайти можливість переглянути діючі графіки роботи центрів вакцинації , пунктів щеплень та за потреби організувати їх роботу у вечірні години, щоб люди мали змогу вакцинуватися після завершення робочого дня»,— зауважила Марія Карчевич.

Упродовж тижня керівники системи управління сферою охорони здоров'я в регіонах мають провести моніторинги роботи центрів масової вакцинації та пунктів щеплення.

Також Марія Карчевич нагадала, що за підробку COVID-документів МОЗ буде ініціювати відсторонення керівників медзакладів від виконання своїх обов’язків. Якщо заклад повторно фальсифікуватиме документи, МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії та розривання контракту між закладом і НСЗУ.

Нагадаємо: раніше Ляшко розповів, коли медики отримуватимуть вищу зарплату.

За інформацією МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5298

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
118659

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
12154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді