Як усе встигнути й не збожеволіти

Пропонуємо вам 6 практичний порад, як правильно спланувати свій день, щоб встигнути все й навіть більше

Ваш безплатний доступ до курсів підвищення кваліфікації

Як усе встигнути і не збожеволіти

Настрій на день формується зранку. Тому щойно прокинулися — усміхніться, а відтак з позитивним настроєм вирушайте підкорювати світ!

Знайдіть зручний спосіб планування

Для когось це робочий щоденник, для іншого — програма-планувальник у телефоні тощо. Обирайте будь-який зручний варіант. Головне — завжди мати свій планувальник під рукою, щоб не тримати список завдань у голові, а одразу їх записувати.

✅✅✅ Планування роботи медичного закладу на 2021 рік

Починайте день звечора

Спробуйте планувати найважливіші завдання та справи звечора, а відтак зранку уточніть чи доповніть тим, що ще пригадали. Також увечері прогляньте свій список на день, що завершується, та проаналізуйте, чи встигли все заплановане.

Зосередьтесь на важливих справах

Згідно із законом Парето 20% зусиль дають 80% результату, а решта 80% зусиль тільки 20% результату. Тому передусім зосередьтеся на важливих справах: їх плануйте та виконуйте передусім.

Інформаційно-правова політика медзакладу ►►► ТЕСТ

Розділяйте масштабні завдання на менші

Іноді ми відкладаємо справи, бо вони здаються масштабними і складними. Діліть такі завдання на дрібніші та простіші. Так ви швидше зробите низку невеликих завдань замість одного великого. А кожен результат мотивуватиме рухатися далі.

Наприклад, якщо маєте на меті пройти один з курсів підвищення кваліфікації Вищої школи керівника медзакладу, не ставте за мету зробити це за день. Просто щодня присвячуйте своєму навчанню кілька хвилин. Тим паче що експерти записали уроки так, що ви можете повністю прослухати один чи кілька, коли вирішили зробити перерву в роботі.

Усе, що можете зробити за менше ніж 2 хв, робіть одразу

Відповісти на лист, підписати документи тощо. І цей список можна продовжити. Якщо робитимете такі справи одразу, то до вечора у вас не назбирається їх купа незавершених і ви точно ні про що не забудете.

Також за цей час ви встигнете отримати безплатний доступ до однієї з програм Вищої школи керівника медзакладу, щоб відтак підвищувати свою кваліфікацію та отримувати бали БПР.

З’їдайте жабу зранку

За словами Марка Твена, якщо з’їсти жабу зранку, то весь день мине чудово, бо найжахливіше вже позаду. Тож виконуйте найскладніше й найважливіше завдання зранку. Якщо не любите заповнювати документацію, почніть із цього день і натомість заплануйте на другу половину дня улюблену справу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді