МОЗ направить на закордонне лікування ще 13 осіб

Комісія Міністерства охорони здоров’я України з питань направлення на лікування за кордон ухвалила рішення щодо тринадцяти осіб, які потребують медичної допомоги за межами України

Комісія Міністерства охорони здоров’я України з питань направлення на лікування за кордон ухвалила рішення щодо тринадцяти осіб, які потребують медичної допомоги за межами України.

До Міністерства охорони здоров’я України надійшли бюджетні кошти, відповідно до помісячного обсягу асигнувань на лікування хворих за кордоном, тому було проведено засідання Комісії під головуванням заступника Міністра охорони здоров`я Ігоря ПЕРЕГІНЦЯ, на якому було розглянуто 45 справ громадян України. За результатами зустрічі четверо хворих поставлено на облік, щодо 13 осіб ухвалено рішення про направлення їх на закордонне лікування за кошти державного бюджету. Ці громадяни потребують трансплантації кісткового мозку, серця і нирок, один з них — імунотерапії.

Бюджетна програма «Лікування громадян України за кордоном» передбачає направлення пацієнтів до інших країн для отримання медичної допомоги, зокрема, з приводу онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворювань та вроджених аномалій розвитку, якщо її неможливо надати в умовах вітчизняних закладів охорони здоров’я. Після надходження до Міністерства охорони здоров’я України належним чином оформлених документів питання щодо лікування хворого розглядається Комісією Міністерства охорони здоро’я України з питань направлення на лікування за кордон, яка приймає рішення щодо доцільності такої терапії в кожному окремому випадку. Міністерство охорони здоров'я України здійснює витрати, пов'язані з направленням громадян на лікування за кордон, що включають вартість лікування та проїзду хворого i супроводжуючої особи.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді