Держсанепідслужба планує відкриття новітньої бактеріологічної лабораторії в Одесі

Очільник Держсанепідслужби України Святослав ПРОТАС під час робочого візиту до Одеської області повідомив виконавчому директору Українського науково-технологічного центру Куртісу БЕЛАЯЧУ про плани відкриття нової бактеріологічної лабораторії 

Очільник Держсанепідслужби України Святослав ПРОТАС під час робочого візиту до Одеської області повідомив виконавчому директору Українського науково-технологічного центру Куртісу БЕЛАЯЧУ про плани відкриття нової бактеріологічної лабораторії.

Сторони оцінили можливості реалізації проекту будівництва новітньої бактеріологічної лабораторії з рівнем безпеки BSL2 (Biosafety level 2 — Рівень біологічної безпеки 2) на базі Державної установи «Одеський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України». Також Святослав ПРОТАС обговорив це питання із представником місцевої влади Марією ГАЙДАР.

Святослав ПРОТАС наголосив, що наявність в Одеській області бактеріологічної лабораторії, яка за рівнем оснащення відповідатиме найкращим європейським взірцям, дуже важлива для Держсанепідслужби і для України в цілому.

У рамках візиту члени делегації оглянули централізовану імуновірусологічну лабораторію з діагностикою СНІДу і інших особливо небезпечних інфекцій Державної установи «Одеський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» та переконалися, що ця лабораторія є однією з найкращих в країні. Лабораторія сертифікована Всесвітньої організацією охорони здоров’я і входить до національної мережі з діагностики ротавірусної інфекції, вірусних гепатитів, ентеровірусів та поліомієліту, ВІЛ-інфекції, грипу, кору, краснухи та інших актуальних вірусних інфекцій. Тепер за допомогою Українського науково-технологічного центру зможуть підсилити і бактеріологічну лабораторію в Одеській області.

Порти Одеській області є вхідними водними воротами України,тому розташування нової бактеріологічної лабораторії саме в Одесі є закономірним. Регіон має бути готовим до небезпек і ризиків, пов’язаних із проникненням на територію країни небезпечних захворювань.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді