МОЗ представить Концепцію розвитку електронної охорони здоров’я вже цієї осені

7 вересня відбулося перше засідання щодо затвердження Концепції. МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт розпорядження КМУ «Про схвалення Концепції розвитку електронної охорони здоров'я»

Пацієнти завжди мають рацію?

Ярослав Кучер, заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, вважає, що ефективний розвиток електронної охорони здоров’я сприяє побудові ефективної системи охорони здоров’я загалом.

Електронна охорона здоров'я (е-здоров'я, eHealth) — використання інформаційно-комунікаційних технологій для покращення стану охорони здоров'я, включаючи спосіб мислення та організації процесів в охороні здоров’я і пов’язаних сферах: науці, освіті, дослідницькій діяльності. Е-здоров’я містить у собі не лише ІКТ, але й такі компоненти, як органи управління, нормативно-правова база, стандарти і контроль відповідності, кадрові ресурси, інфраструктура, стратегія та модель залучення інвестицій.

Плани МОЗ: ведення Реєстру медичних висновків, впровадження медвисновків про народження дитини.

МОЗ представить Концепцію розвитку електронної охорони здоров’я вже цієї осені

Чим керуватися: колдоговором чи Умовами оплати праці?

До складу робочої групи, яка працює над Концепцію розвитку електронної охорони здоров’я, увійшли представники органів влади, міжнародних організацій, бізнес-спільноти, громадського сектору (загалом 36 осіб).

NB! Надсилайте пропозиції та зауваження щодо проєкту протягом 15 днів з дати публікації (7 вересня) в письмовому або електронному вигляді у формі порівняльної таблиці, що додається, за адресою: вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601, Директорат розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я, телефон: (044) 253-33-31, email: [email protected].

Ярослав Кучер підкреслив, що робоча група діятиме у стислі строки, бо вже 5 жовтня 2020 року має подати в МОЗ проєкт Концепції. Також фахівці планують опрацювати проблемні питання та напрями, якими необхідно доповнити Концепцію. За результатами засідання робоча група очікуватиме пропозицій до 10 вересня, а на 14 вересня запланована спільна аналітична сесія.

Після ухвалення Концепції почнеться робота над планом заходів для її реалізації, який уже міститиме конкретні кроки поетапного втілення її в життя.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Як штучний інтелект трансформує роботу керівника медичного закладу, лікаря та медсестри

Розглянемо основні способи застосування штучного інтелекту в роботі різних медичних працівників на основі аналітики української AI-платформи телефонії, колтрекінгу та аналітики дзвінків Ringostat
1451

Як і навіщо моніторити конкурентів у диджитал-маркетингу в галузі охорони здоров'я

Гроші ходять за пацієнтом. Це твердження актуальне нині для ЗОЗ усіх форм власності. З'ясуйте, чому ж одні не мають відбою від пацієнтів, а інші — ледве зводять кінці з кінцями? Для цього — моніторте конкурентів
176

Електронний рецепт: як виписувати

З 1 квітня 2023 року відпуск всіх рецептурних ліків в Україні має здійснюватися за електронним рецептом. Читайте, як виписати електронний рецепт та як пацієнту отримувати по ньому ліки в аптеці
98477

Що відомо про електронну систему БПР

Що таке електронна система БПР, для кого і коли її впроваджуватимуть? Хто буде надавати освітні послуги через електронну систему БПР? Читайте про це в статті
4790

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді