КМУ врегулював порядок перевезення органів для трансплантації

Уряд затвердив постанову «Про затвердження Порядку перевезення анатомічних матеріалів людини в межах України, ввезення таких матеріалів на митну територію України та вивезення їх за межі митної території України»

Дайджест новин за липень

Постанова визначає стандарти якості й безпеки під час перевезення, ввезення та вивезення анатомічних матеріалів людини.

Документ дозволяє перевозити анатомічні матеріали, зокрема клітини для проведення трансплантації кісткового мозку. Ця норма разом із рішенням про інтеграцію в світовий реєстр донорів кісткового мозку дозволить збільшувати кількість пересадок кісткового мозку в Україні від донорів з усього світу.

Перевозити матеріали для трансплантації дозволено лише в стерильному, термоізольованому контейнері, який забороняється просвічувати рентген-випромінюванням. Під час проходження митниці встановлюється пріоритетність для таких контейнерів.

Правила перевезення також стосуються анатомічних матеріалів, які необхідні в науково-дослідних або навчальних цілях.

КМУ врегулював порядок перевезення органів для трансплантації

Нагадаємо, що в липні КМУ затвердив тарифи на проведення трансплантації органів та кісткового мозку в Україні.

Наприкінці 2019 року ВРУ ухвалила зміни до закону про трансплантацію, який гармонізує національне законодавство з міжнародним і знижує зарегульованість процедур, автоматизує процеси завдяки поступовому запровадженню Єдиної державної інформаційної системи трансплантації органів і тканин.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді