Оновлена система моніторингу досліджень навколишнього середовища скоро у навчальних закладах

Представники Держсанепідслужби України з усіх регіонів під час розширеного засідання Колегії відомства вирішили розробити стандартну форму для впровадження моніторингу базових показників лабораторних досліджень навколишнього середовища та стану здоров’я дітей у навчальних закладах

Представники Держсанепідслужби України з усіх регіонів під час розширеного засідання Колегії відомства вирішили розробити стандартну форму для впровадження моніторингу базових показників лабораторних досліджень навколишнього середовища та стану здоров’я дітей у навчальних закладах. Критерії оцінки будуть спільними для усіх територіальних підрозділів Держсанепідслужби України з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та санітарного законодавства.

Було запропоновано включити до предмету моніторингу цілі, які зазначені у Пармській декларації з навколишнього середовища та охорони здоров’я. До них належить безпечне водопостачання та водовідведення, створення здорових і безпечних умов для фізичної активності, забезпечення середовища, вільного від тютюнового диму та токсичних хімічних речовин, елімінація хвороб, пов'язаних з азбестом. Всі ці показники важливі для моніторингу навколишнього середовища у навчальних закладах, адже впливають на стан здоров’я дітей.

Ірина РУДЕНКО, начальник відділу організаційно-методичного та інформаційно-аналітичного забезпечення та європейської інтеграції Держсанепідслужби України, зазначає: «Ми маємо усі можливості, щоб розробити програму та базу даних моніторингу за показниками, важливість яких визначена міжнародним співтовариством. Зокрема, Пармської декларації з навколишнього середовища і охорони здоров’я в Україні, а також за показниками доступу до якісної води у рамках виконання Протоколу про воду та здоров’я». 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді