Новий пакет послуг для інфекційних, протитуберкульозних, психіатричних та районних лікарень

Постановою від 19.06.2020 № 513 уряд ухвалив зміни до Програми медичних гарантій

Платні послуги у медзакладі: навчальний курс

Тепер інфекційні, протитуберкульозні, психіатричні та районні лікарні зможуть укласти договори з НСЗУ за новим пакетом послуг.

У такий спосіб підтримають заклади охорони здоров’я, які у 2020 році отримають менше фінансування за ПМГ — 2020, ніж було у 2019 році за субвенцією.

Для укладання таких договорів лікарні мають подати до НСЗУ плани розвитку своїх закладів, затверджені власниками ЗОЗ або госпітальними радами. Але наразі заклади не можуть скласти такий план, оскільки його форму МОЗ ще розробляє.

▼▼▼ Скачайте зразок в журналі «Довідник головної медичної сестри»

Новий пакет послуг для інфекційних, протитуберкульозних, психіатричних та районних лікарень

НСЗУ готова до укладення додаткових угод про перехідне фінансове забезпечення. Зі свого боку НСЗУ:

  • направила листи до Держказначейства та регіональних департаментів охорони здоров’я щодо надання ними даних про фінансування кожного закладу в І кварталі 2020 року та виділені кошти із субвенції у період з 1.04.2020 до 31.12.2020
  • розробила специфікації та умови закупівлі за цим додатковим пакетом послуг і передала їх на погодження МОЗ згідно з постановою КМУ від 25.04.2018 № 410

Наразі специфікації та умови закупівлі профільне міністерство ще не погодило.

НСЗУ наголошує, що зробила все можливе, аби законтрактувати ЗОЗ. Після затвердження відповідних документів з боку МОЗ, на сайті НСЗУ опублікують оголошення про укладення договорів, і заклади зможуть подаватися на цей пакет послуг.

НСЗУ оперативно реагує на зміни, які вносить уряд до Програми медичних гарантій. Наприклад, НСЗУ в рекордні строки — за 4 робочих дні — уклала договори з усіма 25 центрами екстреної медичної допомоги та здійснила перші оплати за пакетом «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19».

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді