Причини зростання захворюванності на COVID-19

Міністр охорони здоров’я пояснив, чому минулого тижня кількість нових випадків захворювання на COVID-19 збільшилася

Як проводити заходи з планової госпіталізації під час карантину

Збільшення кількості хворих пов’язано з тим, що громадяни нехтують рекомендаціями МОЗ щодо профілактики зараження коронавірусною інфекцією. Вони не дотримуються соціальної дистанції, не користуються антисептиками та масками. Українці переплутали пом’якшення карантину з його повною відміною.

За словами міністра, спалахи хвороби в окремих населених пунктах часто пов’язані з проведенням святкових заходів без дотримання карантинних обмежень.

Причини зростання захворюванності на COVID-19

«Ми вважаємо, що одним із основних критеріїв для зниження ризиків інфікування і, як наслідок, зменшення кількості захворівших, — це дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я».

Максим Степанов нагадав, що в Україні діє адаптивний карантин, який передбачає посилення обмежувальних заходів в разі погіршення епідемічної ситуації в тому чи іншому регіоні.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4880

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115538

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді