Степанов пообіцяв, що медики отримають доплати за березень до кінця тижня

Очільник МОЗ повідомив, що міністерство дало чіткі вказівки керівникам обласних департаментів охорони здоров’я щодо виплати 300% доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19

Нові клінічні маршрути пацієнтів ►►► СКАЧАТИ

На основі даних від обласних департаментів МОЗ розрахувало необхідну суму, уряд затвердив. У середині квітня регіони отримали кошти в повному обсязі, але медики доплат не отримали.

NB! Виплата коштів здійснюється за різними механізмами: за березень — через медичну субвенцію, а з квітня — через НСЗУ.

Степанов пообіцяв, що медики отримають доплати за березень до кінця тижня

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України:

«Всі без виключення кошти були перераховані урядом в регіони ще в середині квітня. Для мене неприйнятна ситуація, коли навіть зараз ці виплати не дійшли до медичних працівників. Так само неприйнятною є виплата надбавки не в повному обсязі. До кінця цього тижня місцева влада повинна забезпечити виплату 300% усім медикам, які у березні лікували хворих на COVID-19.

Усі українські медики отримали чіткий сигнал: всі, хто працював із хворими на COVID-19, мають отримати 300% доплат до зарплати. Однак в деяких регіонах почали видавати кошти за погодинну роботу з COVID-19 або шукати зайві коми чи крапки в документах. Виплати повинні здійснитися у повному обсязі — це 300% — і не треба маніпуляцій!»

Нагадаємо, що з 1 липня 2020 року МОЗ планує підвищити зарплати медичних працівників на 50%. Для цього з державного бюджету потрібно додатково виділити 11 млрд грн.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Положення про преміювання працівників медичного закладу: як розробити

З'ясуйте, як урегулювати питання преміювання медичних працівників, які локальні документи затвердити та як їх оформити. Розробіть положення про преміювання медичних працівників за зразком
36959

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді