Медичні заклади зможуть надавати платні послуги із застосуванням телемедицини

Кабмін розширив перелік платних послуг, які можуть надавати заклади охорони здоров’я та медичні вузи, включивши послуги із застосуванням телемедицини

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 № 648 внесено зміни до Переліку платних послуг, які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах, затвердженого постановою КМУ від 17.09.1996 № 1138. Зокрема, зміни передбачають, що зазначені заклади зможуть надавати пацієнтам платні послуги із застосуванням телемедицини.

Тобто, пацієнти зможуть платно отримувати певні медичні послуги на відстані, за допомогою електронних інформаційних (комп'ютерних) технологій.

На думку уряду, це сприятиме ефективній організації надання медичної допомоги в умовах, коли відстань є критичним чинником.

Постанова КМУ від 22.09.2016 № 648 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Табель оснащення кабінету телемедицини

Табель оснащення кабінету телемедицини затверджений на рівні законодавства. Без потрібного обладання запустити в медзакладі телемедичне консульування не вийде, а тому збережіть перелік необхідно оснащення та поступово подбайте про його наявність в медзакладі.
2584

Телесестринство: принципи та організація роботи

Впровадження телемедицини неможливе без залучення всіх медпрацівників. Тому зараз частіше говорять про телесестринство для надання медсестринської допомоги дистанційно. Читайте, яким чином це відбуватиметься, як провести попереднє навчання персоналу та які технології потрібно залучати для роботи.
3383

Кабінет телемедицини: документація, законодавство, організація

Читайте, як організувати у медичному закладі роботу кабінету телемедицини, які документи у ньому потрібно заповнювати, які чинні законодавчі акти визначають порядок надання телемедичних послуг.
2156

Консультування пацієнтів онлайн

Медичне онлайн-консультування пацієнтів може стати для приватних закладів конкурентною перевагою. Надаючи корисну та повну інформацію потенційним клієнтам такі заклади підвищують вірогідність звернення саме до них. Розглянемо найважливіші аспекти такого виду діяльності.
5358

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді