Збільшення акцизу на тютюнові вироби в Україні: ініціатива Світового банку

У Міністерстві охорони здоров’я України обговорили питання співпраці з імітаційного моделювання оподаткування тютюнових виробів (TaXSiM) з представниками Світового банку.

Модель ВООЗ для імітаційного моделювання оподаткування тютюнових виробів (TaXSiM) було розроблено групою економістів на основі вивчення структури і динаміки розвитку ринків тютюнових виробів у багатьох країнах. Ефективність моделі продемонстровано на досвіді інших країн. Наприклад, у Філіппінах за рахунок впровадження моделі з тютюну вдалось акумулювати 3,6 млрд доларів США і залучити їх для охоплення медичним страхуванням бідних громадян.

Експерти з питань охорони здоров’я Світового банку Патріціо МАРКЕЗА та Олена ДОРОШЕНКО запропонували МОЗ підрахувати, як вплине збільшення акцизного податку на тютюнові вироби і використання цих коштів для розвитку системи охорони здоров’я. Зокрема, кошти від акцизного збору експерти Світового банку пропонують спрямувати на розвиток системи громадського здоров’я в Україні.

За інформацією офіційного порталу МОЗ України

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді