«Зупиніть туберкульоз, поки я живий»

24 березня у всьому світі відзначають День боротьби проти туберкульозу, однієї з найбільш поширених інфекційних хвороб у світі. Туберкульоз — єдина офіційно визнана в Україні епідемія.

Щорічно 24 березня в усьому світі відзначають Всесвітній день боротьби проти туберкульозу. Саме 24 березня 1882 року німецький мікробіолог Роберт Кох відкрив туберкульозну бацилу.

На сьогодні туберкульоз є однією з найбільш поширених інфекційних хвороб у світі, від якої щорічно помирають близько двох мільйонів осіб. Вато зауважити, що майже 80% хворих на туберкульоз припадає на  Східну та Центрально-Східну Європу.

На жаль, Україна сьогодні посідає перше місце в Європі за рівнем смертності від туберкульозу, це єдина офіційно визнана в Україні епідемія.

Отже, надзвичайно важливо привертати увагу громадськості до проблеми цього захворювання, методів лікування, а найголовніше — профілактики. Саме це і є головною метою Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу, який у цьому році проходить під гаслом «Зупиніть туберкульоз, поки я живий».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді