День хворих на епілепсію, або «фіолетовий день»

Ініціатором створення Всесвітнього дня хворих на епілепсію стала 9-річна дівчинка Кессіді Меган, яка вирішила показати, що вона нічим не відрізняється від інших людей. Ініціативу Кессіді підтримало чимало світових організацій.

Вже близько 5 років у всьому світі відзначають День хворих на епілепсію, який ще називають «фіолетовий день». Ця назва була вигадана Кессіді Меган, 9-річною дівчинкою, яка страждає на епілепсію. Кессіді, яка постійно відчувала певне нехтування з боку дорослих та однолітків, вирішила показати, що вона нічим не відрізняється від інших людей.

Ініціативу дівчинки щодо «фіолетового дня», коли всі бажаючі можуть висловити підтримку хворим на епілепсію, підтримало чимало світових організацій. У Всесвітній день хворих на епілепсію зазвичай відбуваються благодійні акції, аукціони, збираються кошти на підтримку людей, які страждають на це захворювання.

Епілепсія – це поширене захворювання нервової системи, що характеризується періодичними нападами, які призводять до порушення рухових, вегетативних і розумових функцій. Відомо, що на епілепсію страждали такі відомі особистості як Федір Достоєвський, Георг Гендель, Альфред Нобель, Данте Аліг’єрі та інші.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді