Сьогодні відзначається день нефролога

Нефрологія є досить молодою наукою. Як окрема спеціалізація вона виділилась тільки у 60-х роках ХХ століття. Сьогодні ця наука розвивається досить динамічно, з’являються нові методи дослідження нирок, їх уражень.

Щорічно лікарі-нефрологи відзначають своє професійне свято 27 березня.

Нефрологія, що вивчає всі питання з приводу профілактики, діагностики та лікування хвороб нирок, є досить молодою наукою. В окрему спеціалізацію вона виділилась тільки у 60-х роках ХХ століття. Хоча перші кроки в становленні нефрології як науки відбулись ще на початку ХІХ століття та пов’язані з ім’ям англійського лікаря Річарда Брайта. Саме тому запалення нирок — нефрит — ще називають хворобою Брайта.

Сьогодні нефрологія розвивається досить динамічно. Причинами цього є як зростання кількості пацієнтів, так і поява нових методів дослідження нирок, їх уражень. Нині майже кожен 10-й пацієнт клініки внутрішньої медицини має ознаки ураження нирок.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді