Перинатальний центр Чернівців отримає найпотужнішу в області систему стерилізації

11 червня стало відомо, що на встановлення найсучаснішої системи стерилізації в обласному перинатальному центрі буде витрачено близько 200 тисяч гривень.

За інформацією начальника управління лікувально-профілактичної роботи Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення Марії ПОЛІЩУК, у Чернівецькому обласному перинатальному центрі, який має запрацювати до кінця нинішнього року, крім потужного блоку для новонароджених недоношених дітей, надсучасної медичної техніки, в операційних залах буде функціонувати високотехнологічний процес «Чисте повітря». Він передбачає установку потужних систем стерилізації. Одна така система коштує 150–200 тисяч гривень.

Як відзначила Марія ПОЛІЩУК, це буде настільки високий рівень стерилізації, який взагалі не передбачає інфікування, адже для медичного закладу такого рівня подібна профілактика дуже важлива.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді