В Києві проаналізовані результати впровадження медичної реформи

11 червня 2013 року на зустрічі заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віктора КОРЖА та Директора департаменту охорони здоров’я Віталія МОХОРЄВА сімейними лікарями, педіатрами і терапевтами столиці були обговорені перші результати впровадження медичної реформи у місті Києві.

11 червня 2013 року в Києві відбулась зустріч заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віктора КОРЖА та Директора департаменту  охорони здоров’я Віталія МОХОРЄВА з сімейними лікарями, педіатрами і терапевтами столиці. Це одна з систематичних зустрічей, які відбуваються у межах впровадження медичної реформи.

Були обговорені переваги роботи лікарів первинної ланки на прикладі пілотних Дарницького та Дніпровського районів міста Києва. Окрім цього, була розглянута практична сторона організації діяльності центрів медико-санітарної допомоги та функції консультаційно-діагностичних центрів, які протягом року запрацюють у кожному районі Києва.

Було зауважено, що результатом впровадження реформи у пілотних районах стало підвищення вдвічі заробітної плати сімейних лікарів (в умовах реорганізації первинної ланки). Також, у бюджеті Києва на 2013 рік передбачено 100,9 мільйонів гривень для виплати надбавок за обсяг та якість.

Окрім грошового стимулу, який передбачається медичною реформою, планується  вирішення житлових питань для лікарів, надання права безкоштовного проїзду в міському комунальному пасажирському транспорті загального користування. Разом з тим, для введення додаткових місцевих стимулів готується проект рішення Київради щодо затвердження програми «Місцеві стимули» на 2013–2016 роки.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді