30 мільйонів доларів отримає Волинь для реформування галузі охорони здоров’я

Близько 30 мільйонів доларів США отримає для реформування системи охорони здоров’я Волинь. Це одна з шести областей України, яким передбачені гарантовані грошові ресурси від Світового банку.

Близько 30 мільйонів доларів США отримає для реформування системи охорони здоров’я Волинь. Це одна з шести областей України, яким передбачені гарантовані грошові ресурси від Світового банку.

23 липня на Волинь з візитом прибув лідер сектору людського розвитку Представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло БЕЛЛІ, а також представники Адміністрації Президента України Юрій ПІДВИСОЦЬКИЙ і Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) Сергій ДЯЧЕНКО та Алла ВЛОДИК.

Спільний проект Світового банку та МОЗ України  з реформування галузі охорони здоров’я має розпочатися у 2014 році. Під час візиту Паоло БЕЛЛІ окреслив процес підготовки проекту, зокрема, було зазначено, що остаточна редакція проекту від волинської сторони має бути узгоджена в жовтні. Фінансування планують розпочати вже у середині наступного року. Отримані кошти будуть витрачені на первинну ланку, лікування серцево-судинних захворювань та онкології.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис КЛІМЧУК запевнив, що місцева група, яка займатиметься реалізацією проекту, буде включати в себе компетентних фахівців. Посадовець також підкреслив, що процедура використання грантових ресурсів буде прозорою, та висловив сподівання, що втілення цього проекту надасть ще більше можливостей пацієнту отримати якісні медичні послуги.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді