Обговорення питань митного оформлення та контролю якості лікарських засобів

У Держлікслужбі відбулось обговорення питання державного врегулювання митного оформлення та контролю якості лікарських засобів, які ввозяться на територію України.

У Державній службі України з лікарських засобів (Держлікслужбі) обговорили питання державного врегулювання митного оформлення та контролю якості лікарських засобів, які ввозяться на територію України. Обговорення було проведено 17 липня 2013 року за участю представників Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ), Міністерства доходів і зборів України (Міндоходів), а також представників суб’єктів господарювання.

Учасниками обговорення було запропоновано на час здійснення державного контролю якості лікарських засобів до їх випуску у вільний обіг, розміщати лікарські засоби на митно-ліцензійних складах або на складах тимчасового зберігання. На цих самих складах планується  вибірково здійснювати контроль зразків лікарських засобів.

Було зазначено, що митні склади мають відповідати вимогам Належної виробничої практики та Належної практики зберігання. Поки не існує законних підстав для цього, тому було вирішено взяти це питання під особистий контроль представників вищезазначених міністерств.

Також учасниками обговорення було зауважено, що вантаж лікарських засобів, який зберігається на митно-ліцензійному складі, не є власністю жодного суб’єкта господарювання України і належить продавцю. Проте подання заяв на отримання висновку про якість від продавця не передбачено жодними нормативними документами, адже у висновку має бути вказаний суб’єкт господарювання, якому він виданий.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді