Сьогодні під час засідання уряду Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій АРБУЗОВ доручив Міністерству охорони здоров’я України (МОЗ) та Державній інспекції з питань захисту прав споживачів провести інспекцію продуктів у мережах громадського харчування.
Урядовець зауважив, що сезонне загострення харчових отруєнь є традиційною проблемою улітку. Саме тому у цей період особливо актуальними є перевірки мереж громадського харчування.
«За даними санепідемстанції, з початку літа було зареєстровано 10 спалахів гострих кишкових інфекцій, з них 2-ві — у дошкільних навчальних закладах. Усього постраждало 186 осіб, серед них — 55 дітей», — зазначив Сергій АРБУЗОВ.
Окрім цього, стихійна торгівля продуктами та продаж несертифікованої продукції — одні з головних чинників харчових отруєнь. Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що до виробників, які виготовляють та реалізують неякісну продукцію мають застосовуватися жорсткі санкції — аж до позбавлення відповідних ліцензій. «Забезпечення комфортних умов відпочинку та безпеки громадян — це обов’язок держави», — зазначив урядовець.