До 1-го жовтня буде закуплено не менше 1000 нових автомобілів «швидкої»

Закупівля нових автомобілів розпочнеться у першій половині серпня. Відповідно до доручення Президента до 1 жовтня 2013 року МОЗ України має вжити заходів щодо закупівлі авто.

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) перевірило якість вітчизняних «швидких». У огляді автомобілів екстреної допомоги взяли участь керівництво МОЗ, фахівці відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України та експерти галузі.

Під час огляду увагу було зосереджено на відповідності авто Національному стандарту України «Автомобілі швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування, технічні вимоги та методи випробування» ДСТУ 7032:2009, а також на зручності автомобіля для ефективної роботи бригади, високій ефективності та надійності встановленого у «швидкій» обладнання.

Роботи щодо удосконалення системи екстреної медичної допомоги ведуться з квітня 2013 року. На її модернізацію з державного бюджету було виділено 922 мільйона гривень. Нова бюджетна програма «Розвиток служби екстреної медичної допомоги (придбання медичного автотранспорту) для закладів охорони здоров’я України» буза затверджена Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» від 24.07.2013 №395-VII.

Закупівля нових автомобілів розпочнеться у першій половині серпня. Відповідно до доручення Президента до 1 жовтня 2013 року МОЗ України має вжити заходів щодо закупівлі авто. Планується закупівля не менше 1000 одиниць автомобілів швидкої медичної допомоги для регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді