На Вінниччині проходить тиждень сімейної медицини

У рамках проведення тижня сімейної медицини у Вінницькій області відбувся круглий стіл. Під час заходу було зазначено, що впровадження сімейної медицини дозволить нарешті не просто наблизити первинну медичну допомогу до населення, а забезпечить її якість, відповідальність лікаря первинної ланки за родину від маленького пацієнта до людей похилого віку. 

У рамках проведення тижня сімейної медицини в Вінницькій області відбувся круглий стіл за участю заступника голови Вінницької облдержадміністрації Любові СПІРІДОНОВОЇ, заступника голови обласної ради Юрія МЕДВЕДЄВА, директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лідії ДІДЕНКО, головного лікаря обласної дитячої клінічної лікарні Тетяни АНТОНЕЦЬ та сімейних лікарів з усіх районів області та м. Вінниці.

Як повідомила прес-службі Міністерства охорони здоров’я України директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Лідія ДІДЕНКО, всі зміни в системі охорони здоров’я спрямовані на підвищення якості та доступності медичної допомоги.

Заступник голови ОДА Любов СПІРІДОНОВА, підсумовуючи результати обговорення, наголосила, що держава пішла на реформування охорони здоров’я, щоб покращати медичне обслуговування, і такі зустрічі необхідні, ефективні та дають змогу поділитись досвідом, визначити напрями роботи, усунути недоліки та впевнено йти до успіху.

Впровадження сімейної медицини дозволить нарешті не просто наблизити первинну медичну допомогу до населення, а забезпечить її якість, відповідальність лікаря первинної ланки за родину від маленького пацієнта до людей похилого віку. Дуже важливо щоб один фахівець був відповідальним за здоров’я пацієнта, супроводжував його все життя займався більше профілактикою, ніж лікуванням.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді