На Сумщині знизилась захворюваність на туберкульоз

У Сумській області спостерігається зменшення кількості хворих на туберкульоз. Про це прес-службі Міністерства охорони здоров'я України повідомив обласний фтизіатр Сумського управління охорони здоров'я Леонід БОНДАРЕНКО.

За словами головного фтизіатра області Леоніда БОНДАРЕНКА завдяки реалізації заходів соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз протягом першого півріччя 2013 року фтизіатрам області вдалося досягти зниження загальної захворюваності на туберкульоз. Так, протягом півріччя в області вперше було виявлено 278 хворих проти 317 за аналогічний період минулого року (зниження на 11,6%). Захворюваність дитячого населення на туберкульоз за перше півріччя 2013 року становить 0,7 на 100 тисяч населення, проти 1,4 за перше півріччя минулого року (зниження у 2 рази). На 6,7% знизилась смертність від туберкульозу в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Для надання медичної допомоги хворим на туберкульоз на території області розгорнуто 567 ліжок, що дозволяє повністю забезпечити пацієнтів стаціонарною допомогою.

Усі протитуберкульозні заклади охорони здоров’я області забезпечуються безкоштовними медикаментами та рентгенологічною плівкою за рахунок коштів Державного бюджету, а хворі на туберкульоз ― безкоштовними санаторно-курортними путівками в санаторії Міністерства охорони здоров’я України. Крім того, в області функціонує дитячий протитуберкульозний санаторій в м. Шостка, який має всі умови для повноцінного оздоровлення та надання медичної допомоги дітям та підліткам. Фтизіатрична допомога дітям надається і в Конотопській загальноосвітній школі-інтернаті.

За словами головного фтизіатра Сумщини, у 2013 році лікарі-фтизіатри обласного протитуберкульозного диспансеру основну увагу приділятимуть сільським мешканцям і доступності медичної допомоги на первинній ланці, більш широкому залученню громадських організацій до участі в профілактичних заходах по боротьбі з туберкульозом.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді