Вже другий випадок ботулізму у Житомирській області за останній тиждень

Мешканця одного із сіл Червоноармійського району Житомирської області госпіталізовано в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у важкому стані

Мешканця одного із сіл Червоноармійського району Житомирської області госпіталізовано в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у важкому стані.

Причини та обставини виникнення захворювання з’ясовуються. Можливо, причиною стало вживання консервованого сала, бо найнебезпечніші продукти харчування, що можуть містити ботулотоксин —  продукти домашнього приготування в герметично закритій тарі. В побутових умовах неможливо домогтися повного знищення збудників ботулізму, тому перед вживанням домашніх консервів рекомендується протягом півгодини прогрівати розкриті банки в киплячій воді (при 100 °С).

Раніше на сайті Держсанепідслужби повідомлялося про жінку з Лугинського району Житомирської області, що потрапила у лікарню із підозрою на ботулізм.

Атестація медичних працівників — 2025

Статті за темою

Усі статті за темою

Антибіотикотерапія: коли доцільно призначати та як уникнути побічних реакцій

18 листопада розпочинається Всесвітній тиждень обізнаності про антибіотики. З’ясуйте, за яких умов доцільно призначати антибіотиотерапію та як мінімізувати ризики для пацієнта
128891

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
10343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді