Мешканця одного із сіл Червоноармійського району Житомирської області госпіталізовано в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у важкому стані
Мешканця одного із сіл Червоноармійського району Житомирської області госпіталізовано в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у важкому стані.
Причини та обставини виникнення захворювання з’ясовуються. Можливо, причиною стало вживання консервованого сала, бо найнебезпечніші продукти харчування, що можуть містити ботулотоксин — продукти домашнього приготування в герметично закритій тарі. В побутових умовах неможливо домогтися повного знищення збудників ботулізму, тому перед вживанням домашніх консервів рекомендується протягом півгодини прогрівати розкриті банки в киплячій воді (при 100 °С).
Раніше на сайті Держсанепідслужби повідомлялося про жінку з Лугинського району Житомирської області, що потрапила у лікарню із підозрою на ботулізм.
Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
Ознайомтеся з класифікацією остеомієліту щелепи, критеріями діагностики та методами лікування захворювання
Як часто змінювати положення тіла пацієнта? Як почати та закінчити процедуру, щоб вберегти пацієнта від пролежнів? Перегляньте та скачайте алгоритм-підказку
З’ясуйте, за яких умов доцільно призначати антибіотиотерапію та як мінімізувати ризики для пацієнта
Стаття допоможе розібратись, як проводити пробу Манту, як підготувати пацієнта та провести саму процедуру, як оцінювати результати проби Манту