Мешканця одного із сіл Червоноармійського району Житомирської області госпіталізовано в реанімаційне відділення Житомирської обласної клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського з підозрою на ботулізм. Хворий перебуває у важкому стані.
Причини та обставини виникнення захворювання з’ясовуються. Можливо, причиною стало вживання консервованого сала, бо найнебезпечніші продукти харчування, що можуть містити ботулотоксин — продукти домашнього приготування в герметично закритій тарі. В побутових умовах неможливо домогтися повного знищення збудників ботулізму, тому перед вживанням домашніх консервів рекомендується протягом півгодини прогрівати розкриті банки в киплячій воді (при 100 °С).
Раніше на сайті Держсанепідслужби повідомлялося про жінку з Лугинського району Житомирської області, що потрапила у лікарню із підозрою на ботулізм.
