Міжнародні експерти оцінять рівень епідеміологічного нагляду за поліомієлітом в Україні

До України прибули епідеміологи Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Мета візиту — експрес-оцінка епідеміологічного нагляду за поліомієлітом.

Вчора, 14 жовтня, відбулась зустріч Першого заступника Міністра охорони здоров’я України Олександра КАЧУРА з міжнародними епідеміологами Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). У зустрічі взяли участь міжнародні експерти-епідеміологи Ондрей МАХ (Швейцарія), Адріан СТОЙКА (Румунія), Шахін ХУСЕЙНОВ (Узбекистан), Сергій МУКОМОЛОВ (Росія), Бернард КАІЧ (Хорватія).

У ході наради фахівці обговорили поточну епідеміологічну ситуацію із попередження поширення дикого поліовірусу, проаналізували ті заходи, котрі проводяться на даний момент для попередження та розповсюдження поліомієліту в Україні.

Протягом трьох днів у Києві, Одеській, Львівській, Черкаській, Сумській областях міжнародні та українські спеціалісти проведуть детальний аналіз та моніторинг епідеміологічної ситуації. Після завершення роботи місії експерти нададуть рекомендації для вдосконалення системи епідеміологічного нагляду за поліомієлітом у нашій країни.

Нагадаємо, що на думку  медичного видання The Lancet, сьогодні Україна є особливо вразливою до спалаху епідемії поліомієліту. На сьогодні лише 74% українців щеплені від поліомієліту, коли у Європі та США цей показник складає 90%.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді